Noua pompa de caldura Mitsubishi Electric R290

Noua pompa de caldura Mitsubishi Electric R290

Anul 2023 nu este lipsit de surprize. Mitsubishi Electric tocmai a anuntat lansarea pompei de caldura care poate inlocui cu usurinta sursele de caldura traditionale din cladirile existente. Noua pompa de caldura PUZ-WZ utilizeaza refrigerant pe baza de propan (R290), fiind expusa la prezentarea ISH 2023 din Frankfurt, Germania.

Ce este agentul frigorific R290?

Este un agent frigorific natural de hidrocarburi care poate fi obtinut direct din gazele lichefiate. In comparatie cu agentul frigorific sintetic, cum ar fi freon, lichidul natural R290 nu contine atomi de clor in molecula, deci valoarea ODP este zero si nu are un efect distructiv asupra stratului de ozon. In plus, valoarea GWP a lui R290 este aproape de zero in comparatie cu materialul HFC, care, de asemenea, nu are efect distructiv asupra stratului de ozon si nu are niciun efect asupra efectului de sera.

In stare lichida saturata, densitatea R290 este mai mica decat a altor tipuri de freon, astfel incat cantitatea de gaz R290 este mai mica sub acelasi volum. Testele demonstreaza ca o cantitate de gaz R290 in acelasi volum de sistem este de aproximativ 43% din R32 sau 30% din R410. In plus, deoarece caldura latenta de vaporizare a R290 este de aproximativ de doua ori mai mare decat cea a lui R32, rata de circulatie a agentului frigorific al sistemului de refrigerare utilizand R290 este mai mica. R290 are o buna compatibilitate cu materialele si este compatibil cu cuprul, otelul, fonta si uleiul de lubrifiere.

Noua Pompa de caldura Mitsubishi Electric Ecodan R290

Noua pompa de caldura Mitsubishi Electric Ecodan R290 Monobloc PUZ-WZ

Noua pompa de caldura Mitsubishi Electric Ecodan monobloc R290 PUZ-WZ, va fi disponibila in marimi de 5kW, 6kW si 8 kW. Exista insa planuri de extindere a seriei la capacitati de pana la 14 kW in urmatorii ani. Pompa de caldura poate produce apa calda menajera la 75 de grade la temperaturi exterioare de -15 C, sau pana la 65 de grade la temperaturi exterioare de -25 C.

Realizata sub forma unui sistem de tip monobloc, aveti optiunea de a adauga un modul hidronic pe post de unitate interioara, sau un boiler pentru stocarea apei calde menajere cu o capacitate de 200-300 de litri.

In comparatie cu echipamentele conventionale, noile pompe de caldura reprezinta o inovatie masiva a gamei. Mitsubishi Electric comercializeaza aceste pompe de caldura de tip monobloc datorita cerintelor speciale de siguranta pentru pompele de caldura ce folosesc agent frigorific de tip propan.

Pentru o functionare eficienta , se recomanda utilizarea acesteia la o temperatura de 55 C.

Un circuit inchis de refrigerant opereaza in unitatea interioara, fiind necesar sa nu se intervina in timpul instalarii. Unitatea exterioara si modulele din interior sunt conectate prin intermediul unor tevi prin care trece apa. In aditie, compresorul si precautiile de siguranta existente ale pompei de caldura au fost adaptate din punct de vedere structural pentru o instalare si operare sigura ale unitatii.

Pentru mai multe informatii accesati blogul nostru!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *