Pompa de caldura vs centrala termica !

Ne trec pragul multi clienti nedumeriti ce sa aleaga intre o pompa de caldura si o centrala termica, iar pentru unii dintre ei costurile de achizitie ale unei pompe de caldura ii sperie. Ce trebuie sa luati aminte inainte de a stabili cum facem climatizarea intr-o zona rezidentiala? Cum trebuie inteleasa amortizarea investititiei o sa va explicam in randurile ce urmeaza :

  1. In primul rand o pompa de caldura Mitsubishi Electric sau Daikin este cea mai ieftina solutie pe termen lung. Desi investitia initiala este mai mare, costurile lunare se vor reduce substantial, astfel amortizand investitia intr-un timp scurt.
  2. Cu un singur aparat faci atat cald cat si rece si apa calda menajera, si asta fara sa te faca sa racesti in primavara, deoarece racirea prin pereti, prin pardoseala sau prin ventiloconvectoare nu produce curenti de aer.
  3. Scade riscul de a se produce o explozie la temperaturi joase, deoarece aceste pompe au o functionare garantata la temperaturi scazute.
  4. Adio grija taierii lemnelor, a adapostirii lor sau a eliminarii rezidurilor
  5. Pompa de caldura este de 4 ori mai economica decat o centrala electrica, ea folosind doar 1 kw de energie electrica pentru a produce de 4 ori mai multa caldura, folosindu-se de mediul inconjurator
  6. Este ecologica, participand la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Cu alte cuvinte, in lupta Pompa de caldura vs centrala termica castiga detasat pompa de caldura. Aveti toate motivele sa alegeti pompele de caldura Mitsubishi Electric sau Daikin, in defavoarea unei centrale. Nu va mai ramane decat sa ne solicitati consultanta pentru a identifica pompa de caldura potrivita casei dumnevoastra.