Importanta montarii unui recuperator de caldura

Cat de importanta este calitatea aerului respirabil dintr-o cladire ? Este unul din principalii parametri ai confortului, un om avand nevoie de 400 de litri de aer proaspat pe ora. Insa garantarea unei ventiltii corecte si eficace a cladirilor de locuit si a celor comerciale se realizeaza prin controlul umiditatii, mai exact prin a NU creea medii proprice pentru bacterii si virusuri sa se dezvolte , care in medii uscate au conditii perfecte de inmultire.

Motivul pentru care montarea unui recuperator de caldura este absolut necesara, este crearea unui mediu confortabil si sanatos. Mitsubishi Electric pune la dispozitie gama de la Lossnay de recuperatoare de caldura, construite din structura de carbon special tratata care permite intersectarea fluxurilor de energie termica .

Acolo unde ventilatia naturala este minima sau inexistenta, intervine cu succes ventilatia mecanica, ce asigura fluxurile adecvate de aer. Un recuperator de caldura are rolul de a asigura aportul de aer proaspat in incapere, care nu poate fi introdus natural si de a evacua aerul viciat din interior, proces in timpul caruia se realizeaza si transferul de energie.  Costurile climatizarii nu exista in acest caz.

Controlul precis al fluxului de aer tratat permite reducerea nivelului de zgomot al recuperatorului Lossnay pana la 18 dB. Toate echipamentele LGH-RVX garanteaza un confort acustic ideal chiar si pentru aplicatii rezidentiale, biblioteci, birouri etc.

 

Avantajele ventilatiei cu recuperator de caldura se evidentiaza astfel:

 • Eliminarea aerului poluat din incapere;
 • Aport de aer proaspat din exterior;
 • Aerul proaspat introdus este filtrat;
 • Realizarea procesului de transfer de energie dintre cele doua fluxuri de aer;
 • Recuperatorul se poate folosi pe tot parcursul anului;
 • Cu ajutorul unei baterii electrice, recuperatorul de caldura introduce aerul proaspat incalzit;
 • Se poate folosi de la cladiri rezidentiale pana la sectorul industrial;
 • Intretinerea recuperatorului de caldura este minima; presupune inlocuirea filtrelor periodic si verificari de rutina;
 • Regleaza nivelul de umiditate din interior;
 • Procesul de recuperare al caldurii ajuta la economisirea energiei;
 • Asigura o ventilatie continua astfel incat aerul sa nu devina stationar, imbacsit si poluat.

Pentru a beneficia la maxim de avantajele ventilatiei cu recuperator de caldura, este necesara dimensionarea corecta a capacitatii recuperatorului de caldura avand in vedere urmatoarele :

–          Volumul incaperii

–          Necesitatea de a introduce aer cald pentru a fi dotat si cu baterie electrica

–          Eficienta schimbatorului de caldura

–          Posibilitatile de montaj

–          Trasarea canalelor sau a tubulaturii de ventilatie astfel incat sa fie asigurata ventilatia uniform

Importanta montarii unui recuperator de caldura: Ventilatia cu recuperator de caldura s-a dovedit a fi eficienta pentru eliminarea factorilor de risc enumerati mai sus si in acelasi timp, asigura si tot ce este nevoie pentru o ventilatie corecta a spatiilor casnice, comerciale si industriale, concomitent cu recuperarea caldurii aerului evacuat si cedarea ei aerului introdus.

Pentru mai mult informatii si poze de la montaje accesati: https://www.facebook.com/aer.conditionat.79/