Care este consumul electric al unei pompe de caldura Mitsubishi Electric sau Daikin si cum sa faci economie ?

Care este consumul electric al unei pompe de caldura Mitsubishi Electric sau Daikin si cum sa faci economie ?

Care este consumul electric al unei pompe de caldura Mitsubishi Electric sau Daikin si cum sa faci economie ?

Un aspect foarte important la care suntem atenti atunci cand alegem sistemul de incalzire este consumul de energie electrica. Pentru a putea estima costurile produse de o pompa de caldura Mitsubishi Electric Zubadan sau Altherma , bineinteles ca trebuie sa luam in considerare mai multi factori si sa incercam sa fim realisti asupra factorilor care infuenteaza consumul.

In cazul in care v-ati schimbat apartamentul cu o casa, nu va asteptati la aceleasi cheltuieli de intetinere. De exemplu chiar daca temperatura masurata exterioara este aceeasi, temperatura resimtita va fi mai mare intr-un camp deschis, unde cladirile inalte nu impiedica vantul.

Ce putem face pentru a reduce consumul de energie electrica ?

1. Izolati corespunzator casa!

Unul din factorii care influenteaza consumul ridicat de energie este o izolatie slaba a casei. Atunci cand casa nu are izolatia corespunzatoare, exista pierderi de caldura si implicit un consum ridicat al energiei electrice. Primul pas ar fi sa izolati structura de rezistenta si sa realizati bariere termice pentru a reduce transferul de caldura. De asemenea podul casei trebuie si el izolat.

2. Atentie la geamuri!

O simpla verificare cu ajutorul unei camere termice, veti observa cu albastru zona rece, unde se pierde caldura, implicit energie. Pentru a reduce cat mai mult pierderile de caldura trebuie sa analizati foarte bine inainte de a decide ce geamuri sa puneti.

3. Cautati cel mai ieftin furnizor de energie electrica

Aveti destule optiuni pe piata pentru a cauta cea mai buna oferta de tarife pentru energia electrica, tinand cont ca veti avea un consum mai ridicat de curent electric decat o casa obisnuita.

Mai jos aveti un link care sa va ajute sa comparati ofertele de la furnizorii de energie electrica:

https://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-de-tarife

4. Luati in considerare ca factorii externi independenti de dumnevoastra influenteaza consumul unei pompe de caldura Zubadan sau Altherma

Factorii precum temperatura exterioara, temperatura agentului termic, nivelul de umiditate, influenteaza consistent consumul de energie electrica  al pompei de caldura.

Pompa de caldura Daikin Altherma H HT are ca si temperatura maxima ce poate fi setata pentru agentul termic la 70 °C, iar pentru restul pompelor de caldura Daikin Altherma temperatura maxima este 45°C.

In ceea ce priveste pompele de caldura Mitsubishi Electric Zubadan, temperatura maxima a agentului termic este de 55 °C insa noi recomandam ca aceasta sa nu fie setata mai mult de 45 °C

Calculati consumul de energie electrica pe tot sezonul de incalzire (SCOP-ul). Un calcul facut pentru o zi sau o saptamana nu este concludent.

O alta varianta de a masura consumul real al unei pompe de caldura este sa instalati un contor de energie electrica dedicat exclusiv pentru aceasta si masurarea sa se efectueze atunci cand casa este terminata.

Spor la gasirea solutiei optime pentru incalzirea casei la costuri cele mai mici !

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *