Cu siguranta da, fara sa sari din vedere cateva aspecte importante! Putini stiu ca functiile unui aer conditionat nu sunt doar de racire, si ca exista echipamente de aer conditionat specializate pe incalzire.

Daca nu ai alta sursa de incalzire in casa, daca costurile unei centrale termice sunt prea mari si implica mult deranj in casa, daca locuiesti intr-o zona a Romaniei cu temperaturi foarte scazute, daca vrei sa economisesti bani cu facturile la caldura, atunci o sa te ajutam sa iti alegi sursa de incalzire potrivita.

Chiar daca majoritatea sistemelor de tip aer conditionat detin tehnologia inverter. Ele au domenii de functionare garantata diferite -10, -15,-20,-25, chiar si -30 grade, multumita lui Mitsubishi Electric. Insa nu toate pot fi folosite ca unica sursa de incalzire in casa. Chiar daca de multe ori, oamenii considera ca o supradimensionare este suficienta, insa pericolul de inghet a unitatii externe exista in continuare daca nu este ales corespunzator. 

Majoritatea pompelor de caldura (fie aer-aer, fie aer-apa), sufera o pierdere de capacitate fata de temperatura de referinta pe care producatorul este obligat sa o declare. Exceptie fac cateva produse Mitsubishi Electric care isi pastreaza capacitatea nominala si la temperaturi exterioare de -15 grade. 

Concluzie? Poti incalzi casa cu un aer conditionat pentru incalzire, dar mare atentie cand il alegi!

Un rol foarte important pentru comfortul nostru il joaca climatul potrivit. Iar un echipament de tip aer conditionat pe langa racirea si incalzirea locuintei, trebuie sa economiseasca bani si energie.

Cateva aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand alegeti un aer conditionat pentru incalzire :

  1. Temperatura exterioara! In functie de zona in care locuiesti, temperaturile pot sa scada considerabil pe timpul iernii. Motiv pentru care un aer conditionat normal nu va functiona in parametri corecti, aparand riscul de inghet.

Atunci cand temperatura exterioara scade sub temperatura de functionare a echipamentului, randamentul scade considerabil.

Aerul conditionat pentru incalzire este conceput sa functioneze eficient si la temperaturi foarte scazute, unele functionand pana la -30 grade. Mitsubishi Electric a lansat de curand gama Amiralului MSZ-RW. Acesta fiind singurul aer conditionat care functioneaza la -30 grade si testat in Norvegia la -35 grade.

  1. Dimensionarea locuintei! Un alt aspect important in alegerea aerului conditionat pentru incalzire potivit este dimensionarea camerelor pe care dorim sa le incalzim. Pentru a putea determina capacitatea necesara a unitatii exterioare, dimensionrea trebuie facuta corect!
  2. Alege Inverter pentru o temperatura constanta! Pentru a evita pierderile de energie, si pentru eficienta energetica, obligatoriu ai nevoie de un aer conditionat cu tehnologia Inverter.

    Tehnologia a evoluat, si o data cu ea au aparut tot felul de optiuni integrate in echipamentele de tip aer conditionat. Majoritatea nu sunt mofturi, ele au un rol important in economisirea energiei si a banilor. Un astfel de exemplu este senzorul de miscare integrat, care schimba setarea temperaturii in modul de economisire atunci cand nu detecteaza prezenta in camera.

  1. Izolatia locuintei! Este evident ca izolatia casei joaca un rol important in economisirea energiei. Cu cat izolatia este mai mare, cu atat coficientul de transfer termic este mai mic.
  2. Intretinerea periodica! Curatarea, verificarea si intretinerea periodica este foarte importanta pentru ca aparatul de aer conditionat pentru incalzire sa functioneze in parametri normali.
  3. Verificati cu atentie certificarea Producatorului si cititi cu atentie specificatiile oferite de acesta.
  4. Pentru un randament mai bun, unitatea exterioara trebuie montata intr-un loc cat mai ferit de viscol (preferabil spre sud)

Dezavantajele montarii unui aparat de aer conditionat pentru incalzire ca unica sursa de incalzire sunt doar cateva. In primul rand, nu poate incalzi uniform (baile, camarile, balconul), nu poate furniza apa calda menajera, usuca aerul si nu are inertie termica.

Acum ca am stabilit cele mai importante criterii in alegerea sistemului de climatizare, trebuie analizate optiunile.

Mitsubishi Electric pune la dispozitie echipamente care au un regim de functionare pe incalzire de la -30 de grade. Este vorba de noul Msz-RW, numit si Amiralul, precum si gama Kirigamine Deluxe MSZ-LN  si MSZ-FT care urca la -25 de grade, cu unitatea exterioara special pentru incalzire VFHZ.

De asemenea, Daikin dispune de astfel de echipamente de tip aer conditionat de incalzire din gama Perfera si Comfora, cu un regim de functionare de pana la -25 de grade. 

Pe site-ul www.torn-climatizare.ro gasesti toata gama completa de produse specializate pe incalzire. 

Iar daca toate informatiile cumulate nu sunt suficiente, poti oricand lua legatura cu unul dintre consultantii nostri.

Pentru mai multe optiuni de climatizare a casei vizualizeaza blog ul nostru https://hvac-solutions.blogspot.com/